Nieuws

  Van de maand juli en augustus 2017
 
Logeerhuis Bijzonder
Op zoek naar een bijzonder logeeradres voor uw kind in de weekenden en of vakanties? Logeerhuis Bijzonder (Verpleegkundig Kinderzorghuis) is een bijzonder leuke plek voor kinderen met een beperking en of een verpleegkundige zorgvraag. Wij bieden kinderen tijdelijk verblijf aan door logeeropvang te bieden in weekenden en schoolvakanties. Logeeropvang is mogelijk in het weekend van vrijdag t/m zondag en tijdens alle schoolvakanties van regio Zuid. Er is continue een verzorgende 3-IG’er of verpleegkundige aanwezig en een pedagogisch medewerker.
www.kinderzorg-bijzonder.nl

top

Kneedzeep
Met kneepzeep kun je heerlijk creatief zijn, vrolijke figuurtjes maken om vervolgens lekker je handen mee schoon te maken. In een verpakking Kneepzeep zitten drie gekleurde stukjes kneedzeep. Ideaal om bij elke wasbak een stukje neer te leggen en zo kinderen te stimuleren om vaker de handen te wassen. Kneedzeep is ook erg leuk in sensorisch spel / messy play en onderzoekend spel. Voor kinderen die extra prikkels nodig hebben, is kneepzeep ook erg leuk. Het geurt, het kleurt en je kan er mee spelen, kneden en voelen.
Kneedzeep is glutenvrij, gekleurd met levensmiddelenkleuren, bevat geen conserveringsmiddelen en is zeer goed door de huid te verdragen.
www.hetknuffelkontje.nl

top

Kook met me mee!
Kook met me mee! is een bijzonder receptenboek dat tot stand is gekomen op initiatief van Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg.
Het boek is gemaakt voor en door mensen die wonen en werken bij Adullam. De recepten in dit boek worden bereid met gezonde ingrediŰnten. Gezonde en lekkere recepten voor bijzondere mensen! Het receptenboek bestaat uit drie hoofdstukken: • Tussendoortjes • Maaltijden • Toetjes.
Dit receptenboek is bijzonder omdat de recepten uitblinken in duidelijkheid, door prachtige foto’s, heldere stappen en een smaakvol resultaat! De duidelijkheid en de eenvoud van de recepten stimuleert mensen met een verstandelijke beperking om eten klaar te maken. Koken en bakken kan voor hen een mooie activiteit zijn in het dagelijks leven.
-Titel: Kook met me mee!
-Ondertitiel: Receptenboek aan de hand van foto's
-Schrijver: Mensen van Adullam
-ISBN: 9789402902273
-Doelgroep: mensen met een verstandelijke beperking, medewerkers in de gehandicaptenzorg en kinderen
www.adullamzorg.nl

top

Gratis vrijwilligersverzekering ˇˇk voor mantelzorgers (07-06-2017)
Gemeenten sluiten vrijwilligersverzekeringen af voor inwoners die binnen de gemeente vrijwilligerswerk verzetten of mantelzorg bieden. Uit onderzoek, door het AIC, onder alle 388 gemeenten in Nederland blijkt dat maar liefst 78% van de gemeenten mantelzorgers niet volledig informeert over het bestaan van de gratis vrijwilligersverzekering en de aansprakelijkheidsdekking voor mantelzorgers die daar onderdeel van is. Gemeenten betalen voor de verzekering, maar vergeten de inwoners goed over de verzekering te informeren…
De vrijwilligersverzekering is een collectieve verzekering die de vrijwilliger en mantelzorger dekt indien hem (of haar) iets overkomt tijdens mantelzorg- of vrijwilligerswerkzaamheden. Ook aansprakelijkheid is binnen de vrijwilligerspolis gedekt.
Aansprakelijkheidsdekking mantelzorger
Onderdeel van de polis van de vrijwilligersverzekering is een dekkingsmodule voor aansprakelijkheid van mantelzorgers. Dit is echter nauwelijks terug te vinden op de websites van de gemeenten. In veel gevallen wordt het bestaan van een aansprakelijkheidsdekking zelfs ontkend, zowel op de gemeentewebsite als door medewerkers. Er is sprake van onvolledige informatie en/of onwetendheid.
Mantelzorgers niet op de hoogte
'Veel mantelzorgers zullen niet weten dat zij op deze manier zijn verzekerd. Zij die er wel achteraan gaan moeten buitensporig veel moeite doen om erachter te komen hoe het zit. Welke mantelzorger heeft daar tijd voor? Dit verhoogt de regeldruk van mantelzorgers, die al is opgelopen tot drie uur per week.’, aldus Liesbeth Hoogendijk, directeur van Mezzo.
Uit de voorlopige resultaten van een aanvullend kan voorzichtig geconcludeerd worden dat ongeveer 66% van de mantelzorgers niet weet dat de vrijwilligersverzekering vanuit de gemeente bestaat en ook voor hen geldt. Ambtenaren kent aanbod eigen gemeente niet
In negen van de tien gevallen was het bestaan van een vrijwilligersverzekering met dekking voor aansprakelijkheid niet bekend bij de gemeenteambtenaren. Dit kwam bij kleine gemeenten voor, maar ook bij grote gemeenten zoals Rotterdam. Voor vrijwilligers en mantelzorgers die hier vragen over hebben, betekent dit dat men vaak meerdere malen moet bellen om erachter te komen dat de gemeente deze verzekering aanbiedt.
www.supportbeurs.nl en mantelzorgelijk.nl

top

Mind Express Print
Mind Express Print is een programma voor het samenstellen en printen van communicatiekaarten, lesmateriaal, dagschema’s en andere activiteiten voor communicatie, educatie of therapie. Het maken van kaarten is eenvoudig: u bepaalt de gewenste indeling en vult de vakken met de gewenste afbeeldingen, zo simpel is het. Voor het vullen van de vakken kunt u gebruik maken van bekende symboolbibliotheken, maar ook van eigen foto’s, tekeningen, of afbeeldingen van internet. Mind Express Print wordt standaard geleverd met de pictogrammen van SymbolStix en Sclera, maar optioneel zijn ook de bibliotheken PCS, Beta, Vijfhoek, Widget en Picture This verkrijgbaar. Mind Express Print bevat daarnaast kant-en-klare sjablonen voor veelgebruikte plaatjessystemen. Zo kunt u snel een perfect passende kaart maken voor uw communicatiehulpmiddel.
www.rdgkompagne.nl

top

Eyfeel
Eyefeel is nieuwe software voor oogbesturing, met oefeningen en spellen voor kijktraining, therapie, ontwikkeling en ontspanning. De Eyefeel software bevat spellen voor verschillende doelgroepen en doelstellingen. Zo zijn er oefeningen voor het trainen van visuele aandacht, gericht kijken, volgen en sturen, educatieve spellen voor het leren herkennen en onderscheiden van objecten, een aantal kleurplaten, maar ook moeilijkere spellen, die leuk zijn voor een hoger cognitief niveau.
Om Eyefeel te gebruiken is een oogbesturingscomputer of -module nodig, bijvoorbeeld de Kojo.
www.rdgkompagne.nl

top

Incontinentie zwembroek Jammers
Deze nieuwe zwembroek van Splash About heet 'Jammers'. Hij is ontwikkelt voor kinderen en volwassenen die incontinent zijn voor ontlasting. De zwembroek houdt geen urine vast. De zwembroek heeft een sportieve en hippe look. Hij  is gemaakt van neopereen (duikpakkenstof). De incontinentie zwembroek van Splash About 'Jammers' biedt bescherming tegen ontlasting die je van een incontinentie zwembroek mag verwachten. Hij is verkrijgbaar voor kinderen vanaf 4/5 jaar, 5/6 jaar, 6/7 jaar, maar ook in de maten S - M - L -XL.
www.pienenpolle.nl

top

Optreden van Broodje Aap
Iedere reactie, hoe klein ook, kan een begin van contact kan zijn. Met Broodje Aap verzorgt Rogier Lubbers belevingsgerichte voorstellingen voor jonge kinderen en kinderen en volwassenen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Rogier speelt eigen liedjes, aangevuld met bekende en minder bekende kinderliedje s. Hierbij begeleidt hij zichzelf op gitaar. Bij veel liedjes maakt hij gebruik van verschillende (percussie) instrumenten, attributen en handpoppen, waardoor ze zichtbaar en tastbaar worden.
www.broodjeaap.eu

top