Nieuws

  Van de maand mei 2017
 
Tangle Night lichtgevende bal
De Tangle Night Softbal is de perfecte bal ’s nachts om mee te spelen! Deze heldere groene bal gloeit met groen licht bij een botsing en beweging. Met zijn felle kleuren is de Tangle Night ook geschikt voor mensen die visueel moeten worden uitgedaagd.
De bal stuitert en is makkelijk vast te houden en te vangen. Daarnaast is de bal ook nog volledig waterdicht en dus ook in bad te gebruiken.
-Diameter van de bal is 11cm.
-De batterij binnenkant van deze LED-module is niet-vervangbaar.
-Langdurige en duurzaam, het duurt tot 150.000 pulsen of voor meer dan 50 uur continu spelen.
www.budgetsnoezelen.nl

top

Opvouwbare kinderstoel: Sack 'n seat
De populaire opvouwbare kinderstoel, de Sack 'n Seat maakt van elke stoel een kinderstoel. Handig voor op het terras of op vakantie! Opgevouwen is hij zo klein dat hij in elke tas past! Hij is in het blauw, donkerblauw, lime, zwart en oranje verkrijgbaar.
www.kidzimpulz.nl

top

Omnimobil
De Magix is een stoere, krachtige 6-wiel aangedreven elektrische rolstoel die zowel binnen als buiten optimaal presteert. De stoel neemt drempels tot 14 cm hoogte, kan keren op de plaats en is bovendien standaard voorzien van een hoog/laag-verstelling.
www.omnimobil.nl

top

Splashy badzitje
Splashy is een handig mee neembaar badzitje van Firefly, speciaal voor kinderen die romp- en/of hoofdondersteuning nodig hebben tijdens het baden. Hij kan gebruikt worden in bad, onder de douche, in de tuin, op het strand en tijdens waterspel.
De Splashy is geschikt voor kinderen van 1-8 jaar en tot 30 kg. Hij bestaat uit een rugsteun, zitting, in hoek verstelbare vloerplaat en wordt geleverd met een 3- of 5-punts fixatiegordel (afhankelijk van de benodigde ondersteuning).
pomrevalidatietechniek.nl

top

Applicatie: Vind een PGB-wooninitiatief
Binnenkort verschijnt er op de website van PerSaldo een applicatie "Vind een PGB-wooninitiatief".  Hiermee kunnen leden en abonnees op zoek gaan naar een wooninitiatief of mede initiatiefnemers. Abonnees kunnen hun eigen wooninitiatief op de kaart zetten.
www.pgb.nl

top

Boek: O jee, ik eet (autisme)
Kinderen met autisme hebben behoefte aan duidelijkheid, ook aan tafel. Ze lusten voedsel vaak niet vanwege de geur, de kleur, de textuur en de smaak van het eten. Karen den Dekkers eetboek leert ouders om het eetgedrag van hun kind te verbeteren of te accepteren. Het boek bevat verschillende handvaten, zoals het ophangen van een weekmenu in de keuken, het goed kijken naar de situatie waarin je kind eet en de stoplichtmethode. De lezer kan meteen aan de slag met de recepten voor gerechten die passen bij de gebruikelijke eetpatronen van selectieve eters.
Er is een hoofdstuk speciaal geschreven voor de kinderen zelf. Stap voor stap leer je hoe een lichaam werkt en waarom het voedsel nodig heeft. Tevens vind je visuele voorbeelden zodat kinderen inzicht krijgen in hun eetgedrag en hun eetgedrag veranderen. Bijvoorbeeld: Hoe voel ik of mijn maag vol zit? Of: Hoeveel drinken heb ik nodig per dag? “inclusief 60 eenvoudig te bereiden recepten”
-Titel: O jee, ik eet
-Ondertitel: Eetboek voor kinderen met autisme
-Schrijver: Karen der Dekker
-Uitgeverij: Graviant Educatieve Uitgaven

-Jaar van uitgave: 2017
-ISBN: 9789491337956


top

Rolstoeljacks MRTS07
Deze webwinkel verkoopt o.a. jongens- en meisjes jassen, capes en jacks voor in de rolstoel. Van maat 128 t/m 164.
In verschillende kleuren en modellen.
www.mrts07.nl

top

Rolstoelroutes Natuurmonumenten
Natuurmonumenten heeft 6 drempelvrije routes om met de rolstoel de natuur te verkennen over bijv. de Brunsummerheide, de Kaapse bossen bij Doorn en het Harderbos bij Harderwijk.
www.natuurmonumenten.nl

top