Nieuws

  Van de maand oktober 2017
 
Voelboek: Zo voelt het op de boerderij
Dit boek is ontwikkeld voor de allerkleinsten. Zelfs peuters kunnen al genieten van de dieren die voorbijkomen in 'Zo voelt het op de boerderij'. Belangrijke elementen van deze serie zijn de interactiviteit en het aanraken, waardoor de dialoog met het kind vanzelf op gang komt. De thema's die in deze delen aan bod komen blijven kinderen boeien. Voor de kleinste peutertjes zullen de frisse illustraties een eerste kennismaking met de dieren op de boerderij zijn, terwijl kinderen vanaf een jaar of drie de korte stukjes informatie – precies afgestemd op de doelgroep – al tot zich kunnen nemen. En omdat peuters de wereld om zich heen niet alleen ontdekken met hun ogen maar ook met hun vingertjes, is er op elke bladzijde iets om aan te raken: bijvoorbeeld de zachte veertjes van een kuikentje.
-Titel: Zo voelt het op de boerderij
-Schrijver: Xavier Deneux
-Uitgeverij: Gottmer
-Jaar van uitgave: 2010
-ISBN: 9789025747756
-Leeftijd: voor niveau peuters en kleuters
top

Knuffeldoekjes
Kidzsupplies verkoopt verschillende merken knuffeldoekjes. De knuffeldoekjes hebben verschillende vormen; auto, paard, fee, olifant, etc. Het knuffeldoekje fee is van het merk Kathe Kruse. Het is gemaakt van 100% katoen en is circa 30 cm hoog.
www.kidzsupplies.nl

top

Boek: Sprakeloos
Heb je pijn?’, ‘Hoe was het vandaag op school?’, ‘Wat is er dan?’. Vragen die de moeders in dit boek bijna dagelijks aan hun kind stellen, maar die beantwoord worden met stilte. Elzi de Voogd is moeder van Sybe, die als gevolg van zijn verstandelijke beperking niet kan praten. Zij bezocht zeven moeders van een niet sprekend kind en zag de liefde, toewijding, strijdlust en kracht waarmee zij obstakels tegemoet treden. Dit boek is niet alleen een feest van herkenning voor ouders met een zorgintensief kind, maar bevat ook waardevolle lessen en tips voor iedereen om deze gezinnen heen. Inclusief een interview met Hans van Balkom, bijzonder hoogleraar Ondersteunende Communicatie voor mensen met een meervoudige beperking.
-Titel: Sprakeloos
-Ondertitel: Zeven moeders over hun zwijgende kind
-Schrijver: Elzi de Voogd
-Uitgeverij: de Banier
-Jaar van uitgave: 2016
-ISBN: 9789462789036


top

Rob Jeans
Gozz4Kids verkoopt kleding voor kinderen met een handicap van 2 t/m 18 jaar. Broeken, slabben, jassen, zwemkleding, rompers en pyamapakken.
De stof van de broek Rob Jeans is van 48% Katoen, 48% Polyamide en 4% Spandex. Aan beide zijden van de broek is aan de bovenkant een onzichtbare rits gemaakt om makkelijk te kunnen verschonen. In de tailleband is verstelbaar elastiek en de taille is hoger gemaakt voor kinderen in een rolstoe. Onderaan de broekspijpen heeft de broek aan beide zijden onzichtbare ritsen zodat het geen probleem geeft voor een gips of spalk. De broek is ook in meisjesvariant beschikbaar en ook in een jeanskleur.
gozz4kids.com

top

Raamstickers
Kidzspupplies verkoopt raamstickers met motieven van piraten, dinosauriers, bloemen, kerst, vogels, bloesem, etc. Makkelijk op je raam aan te brengen, maar ook makkelijk te verwijderen. De stickers zitten op 2 vellen van 20 bij 30 cm. Je kunt zelf de mooiste creaties maken.
Daarnaast verkopen ze o.a. ook muurstickers.
www.kidzsupplies.nl

top

Stay Asleep Buddie: Egeltje
Dit egeltje is één van de Stay Asleep Buddies van Cloud B. Het is een knuffel, nachtlampje en slaaptrainer in één. Hij helpt je in slaap komen met zijn zachte rustgevende muziekjes, bewaakt je met zijn amber gloeilichtje en helpt je ook nog wanneer het tijd is om op te staan en bovenal is het een heerlijk zachte knuffel.
www.hetknuffelkontje.nl

top

Sensorische kubus
Deze kubus moet nog gevuld worden en dat mag je zelf doen. Plaats je hand erin en ontdek wat verborgen is (inhoud niet inbegrepen). De kubus heeft verschillende texturen en kleuren om ontdekt te worden en een zijvakje om doorheen te gluren. Aan de handvaten sleur je de kubus ook nog met je mee. Heel geschikt voor visuele en tactiele stimulatie, omdat de kubus /zak is gemaakt van verschillende stoffen. Door de kubus met verrassende zachte materialen te vullen ontstaat een leuk voelspel. Gemaakt van verschillende stoffen, wasbaar in de machine. De afmetingen per vlak zijn 16 cm.
eelkeverschuur.nl

top

Gedichtjes uit het hart
In haar prachtige gedichten, verbeeldt Connie Opmeer het leven van gezinnen met een zorgintensief kind.
Inmiddels heeft Connie Opmeer haar 2de gedichtenbundel gepubliceerd: Mooi, mooier, mooist. Connie is begeleidster op het DKC Maasplein in Alblasserdam. Zij laat zich in haar gedichten inspireren door haar werk met kinderen met een beperking. De bundel bevat ruim 50 gedichten. Het zijn ontroerende en soms grappige teksten, die een inkijkje geven in hoe mensen die betrokken zijn rondom de zorg van een kind met een beperking dit beleven. In de gedichten ervaart de lezer dat deze kinderen het leven heel bijzonder maken.
-Titel gedichtenbundel: Mooi, mooier, mooist
-Schrijver: Conny Opmeer
-Jaar van uitgave: 2017

De bundel is te bestellen via connieopmeer@hotmail.com Van ieder verkocht boekje gaat 1 euro naar het KDC Maasplein.

top