Nieuws

  Van de maand oktober/november 2018
 
Blinkende schilidpad
Dit blinkende schildpadje maakt het in bad gaan nog leuker ! Zodra hij in contact komt met water begint het lichtje te knipperen.
www.budgetsnoezelen.nl

top

SlowCare: Elzeneindhuis
Het Elzeneindhuis is een bijzondere, kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een (ernstige)meervoudige beperking. Midden in de samenleving, in een prachtige groene woonwijk. Een plek waar je ongeacht handicap of beperking als mens volledig gezien en gehoord wordt en waar de zorgvraag centraal staat.
SlowCare is de zorg die iedere ouder voor zijn kind wenst: een veilig en sfeervol thuis waarbij liefde, geborgenheid en aandacht centraal staan. SlowCare volgt daarbij de weg van hoofd naar hart, omdat we geloven in een betekenisvolle toekomst van een inclusieve samenleving waarbij iedereen ertoe doet.
Bekijk ook de uitzending van Brandpunt van 11-10-2018 over "Een vergeten groep": tienduizenden Nederlanders hebben een ernstig verstandelijke handicap. Deze belicht ook het Elzeneindhuis.
slowcare-nederland.nl

top

Rolstoelvriendelijke vakantieparken
Voor mensen met een beperking, is het niet altijd gemakkelijk om een geschikte bungalow te vinden. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en is het aanbod van aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows sterk toegenomen. Zowel bij Center Parcs, als Roompot en Landal kunt u nu op verschillende vakantieparken aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows reserveren. Het is wel raadzaam om goed te kijken welke aanpassing u nodig heeft, aangezien de aanpassing verschilt per bungalow. Hieronder een overzicht van vakantieparken en het type bungalow. Daarnaast hebben we ook de belangrijkste aanpassingen per bungalow opgenomen.
De bungalows zijn voorzien van:
- bredere paden zonder drempels voor rolstoelgebruikers
- aangepast sanitair
- extra kamers voor gezinnen, families, groepen en begeleiders
- Opgeleid parkpersoneel, gespecialiseerd in omgang met bezoeker met zorgwens
www.bungalowparkoverzicht.nl

top

Op vakantie met een handicap (11 tips en adviezen)
Reizen voor mensen met een handicap ook wel "begeleide reizen of toegankelijke reizen" genoemd, is in opkomst. De reisindustrie is zich steeds meer bewust van de behoeften van reizigers met een beperking en biedt steeds meer diensten en accommodaties aan die geschikt zijn voor deze reizigers. Ook is er ondertussen een enorme hoeveelheid inforamtie beschikbaar over begeleide en toegankelijke reizen. Veel van deze informatie is samengesteld en  afkomstig van ervaringen van reizigers met een beperking zelf.
Lees het artikel verder op de site van Visumvoor.com
-Artikel: 11-08-2018
visumvoor.com

top

Stranden, strandovergangen, strandrolstoelen en invavlidentoiletten
Pia Hendriks heeft informatie in een spreadsheet verzameld over de toegankelijkheid van stranden, aanwezigheid van strandrolsotelen en invalidentoiletten.  Lees het artikel van de Supportbeurs.nl en bekijk de Excell spreadsheet met alle info.
strandrolstoelen nederlandse stranden

top

Plaats voor de rolstoel in het vliegtuig?
Als u gebruik maakt van een rolstoel, kan reizen met het vliegtuig een behoorlijke uitdaging zijn. De rolstoel mag mee, maar dan wel uitsluitend in het bagageruim. Als rolstoelgebruiker wilt u net als ieder ander gebruik kunnen maken van het vliegtuig. Als u op vakantie of familiebezoek gaat bijvoorbeeld of voor uw werk op reis moet. En hoewel reizen met het vliegtuig ook voor u mogelijk is, zitten er wel haken en ogen aan. Voor rolstoelgebruikers die niet buiten hun eigen stoel kunnen, is reizen met het vliegtuig op dit moment helemaal uitgesloten.
-Artikel: 24-07-2017
www.supportbeurs.nl

top

Vliegen en een rolstoel, hoe pak je dat aan?!
Ik ga op reis en ik neem mee… mijn rolstoel! Dan is het vliegtuig op het eerste gezicht misschien niet het meest voor de hand liggende vervoermiddel. Toch wordt vliegen voor passagiers die rolstoel gebonden zijn steeds gemakkelijker en toegankelijker. Met de tips in dit artikel weet je waar je als rolstoelgebruiker op moet letten vr, tijdens en na de vlucht.
-Artikel: 25-07-2018
www.supportbeurs.nl

top

Mantelzorg binnen een gezin, wat is nodig?
Een sportwedstrijd bezoeken, naar de film of deelnemen aan die interessante bijeenkomst over mantelzorg. Voorbeelden van gewone zaken die niet zo vanzelfsprekend zijn als er iemand binnen het gezin – bijvoorbeeld een zoon, dochter, zus of broer – een ernstige beperking heeft. Vaak nemen de andere gezinsleden dan vrijwel automatisch de 24-uurs zorg op zich. Het risico op overbelasting maakt mantelzorg binnen het gezin niet gemakkelijk. Door de intensieve zorg voor het gezinslid komt men komt niet meer aan elkaar en/of zichzelf toe. Daarnaast speelt de kwestie rondom de lage tarieven voor informele zorg betaalt vanuit een Persoonsgebonden budget (Pgb). Wat is er nodig om het mantelzorgers binnen het gezin makkelijker te maken?
-Artikel: 02-10-2018
www.supportbeurs.nl

top