Nieuws

  Van de maand december 2018 en januari 2019
 
UV/Blacklight bellenblaasvloeistof
Bij Glowspecialist verkopen ze UV/Blacklight bellenblaasvloeistof in 1 liter flessen. Bij normaal licht zie je gewone zeepbellen en bij UV licht geven ze een GLOW effect. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
www.glowspecialist.nl

top

Aangepaste buggy's
B&S verkoopt opvouwbare wandelwagens voor kinderen met een beperking. B&S heeft een ruime keuze aan wandelwagens en buggy's waarbij gebruikersgemak, duurzaamheid en kostenreductie belangrijke aspecten zijn. Zo bieden wij wandelwagens die succesvol de crashtest hebben doorstaan, buggy's tot een gebruikersgewicht van maar liefst 75 kg en volledig aanpasbare buggy's.
-De Multiroller is speciaal ontwikkeld voor grotere kinderen en kan een gebruikersgewicht dragen tot 75 kg. Hij is verkrijgbaar in een tweetal breedtematen; zitbreedte 30 (achter)-35(voor) en 35-40 cm. Daarnaast is er keuze uit een tweetal hoogtematen; rughoogte 58 of 63 cm. Met een zithoek van 25░ en een rughoek van 105░ is de zithouding in de zitsling zeer comfortabel te noemen.
www.onbeperktinbeweging.nl

top

WLZ: PGB-tarieven 2019 zijn bekend
Ook dit jaar worden de tarieven in de Wlz op 1 januari aangepast. Het budget wordt ge´ndexeerd, dat wil zeggen, aangepast aan de prijsstijgingen. Verder geldt er een speciale regeling voor mensen die wonen in een pgb-wooninitiatief met een zorgprofiel voor verpleging en verzorging. Lees meer en klik op de onderstaande link.
PerSaldo

top

Magformers
Voor alle kleine en grote bouwers is er nu een nieuwe uitdaging; Magformers, of met andere woorden, magnetische magie! Magformers zijn mooie, grove en gemakkelijk te hanteren magnetische constructiematerialen. De vrolijk gekleurde vormen klik je met gemak op, tegen of aan elkaar. Hierdoor kunnen jonge kinderen de vormen succesvol stapelen of bouwwerken maken in het platte vlak. Op latere leeftijd bieden de materialen ook voldoende uitdaging, omdat je met gemak prachtige driedimensionale bouwwerken kunt maken.
playble.nl

top

Uitspraak Centrale Raad van Beroep: mantelzorg kan niet verplicht worden gesteld
Individuele begeleiding door ouders aan hun dochter is in dit geval geen gebruikelijke hulp of mantelzorg. Het pgb is door de gemeente ten onrechte afgewezen. Deze uitspraak deed de Centrale Raad van Beroep (CRvB) in een zaak die namens de ouders was aangespannen door advocaat Vermaat. Lees artikel verder op de site van PerSaldo
Voor de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep klik hier.

top

Emoties leren herkennen
De Understanding Feelings set (emoties en gevoelens leren herkennen) is ontworpen om kinderen te helpen om te leren over een scala aan gevoelens en om hen te leren effectiever te communiceren met anderen. Met behulp van de onderdelen van de set leren kinderen om te praten, observeren en beter te begrijpen hoe zij en anderen zich voelen. De gevoelens set bestaat uit 13 doorzichtige plastic (acetaat) gezichten die allemaal een ander gevoel uitdrukken. Deze kunnen door de kinderen worden gebruikt op een tafel, op het raam geplakt of op lichtpaneel gelegd. Een A3 poster met alle uitdrukkingen geeft een overzicht.
eelkeverschuur.nl

top

Picto-agenda en pictokalender 2019
Een duidelijk overzicht van je tijd met behulp van Picto’s in een agenda of kalender. Dit jaar zitten er naast de emoticonstickers ook complimentenstickers bij! De kalender heeft een verschuifbare dagmarkering.
eelkeverschuur.nl

top

Er warmpjes bijzitten in je rosltoel of scootmobiel
Wordt het van de winter ijzig en koud of juist een zachte, natte en stormachtige winter. In dit artikel worden enkele enkele tips gegeven om in de winter warm te blijven als je met je rolstoel of scootmobiel de kou en/of nattigheid buiten gaat trotseren.
-Datum: 15-11-2018
www.supportbeurs.nl

top

Nekkussen hond
Een verzwaard nekkussen kan helpen om wat meer geconcentreerd te zijn. Het kan het gevoel geven dat je beter op je voeten staat. Het nekkussen weegt “maar” 600g, maar zeker op het nek moet het niet te zwaar zijn. Het is ook een leuk spel om met deze dieren om te lopen. Het kussen kan op de verwarming, in de over of in de magnetron opgewarmd worden. Hou je aan de instructies! Het kussen blijft voor ca. 45 minuten warm. Het kussen voelt uit zich zelf ook warm aan door de fleece stof. Tevens neemt de vulling ook de lichaamswarmte aan, waardoor het kussen de zelfde temperatuur krijgt en heel prettig voelt.
www.toys42hands.nl

top