Dagbesteding volwassenen

tips

Bijzonder Welkom in heel Nederland

Boek & website Bijzonder Welkom in heel Nederland
Het boek Bijzonder Welkom in heel Nederland is een unieke gids met meer dan 600 bijzondere adressen in de categorieën horeca, kunst, winkels, vrije tijd en dienstverlening. Per provincie en per plaatsnaam vind je adressen waar mensen werken met een beperking. "Zij hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan, maken mooie producten en vinden het leuk om je te ontmoeten. Kortom, hier ben je écht bijzonder welkom!" Daarnaast zijn de adressen per provincie en per plaatsnaam ook te vinden op de website van Bijzonder Welkom.
www.bijzonderwelkom.nl

top

Cadeauwinkels

Mensen met een beperking werken in de dagbesteding in verschillende sectoren. Op de verschillende dagbestedingen worden ook verschillende producten gemaakt; zoals schilderijen, keramiek, kaarsen, houten speelgoed, houten theedozen, slabben, theemutsen, tassen, kookschort met muts voor kinderen, knuffels, kaarten, etc. Al deze producten worden door het hele land in speciale winkels verkocht. In deze winkels werken mensen met een beperking in leertrajecten om ervaring op te doen.  Per winkel varieert het aanbod aan producten die ze verkopen. Op de website van Bijzonder Welkom kun je per provincie of per categorie zoeken naar deze (cadeau)winkels.
www.bijzonderwelkom.nl

3Shop!
Zoekt u een uniek product waarvan geen tweede bestaat? Met liefde en passie handgemaakt door heel bijzondere mensen? Dan bent u bij 3Shop! aan het juiste adres!
Regio: Nijmegen
www.3shop.nl

top

Café's & restaurants

In horeca gelegenheden werken mensen met een beperking in leertrajecten om ervaring op te doen. Zij werken in restaurants, theehuizen, lunchrooms en eetcafé's bijv. in de bediening en/of in de keuken. Op de website van Bijzonder Welkom kun je per provincie of per categorie bekijken waar deze speciale horeca gelegenheden te vinden zijn.
www.bijzonderwelkom.nl

top

Speeltuinen

Aan de slag in de speeltuin
Het NUSO-project "Aan de slag in de speeltuin" brengt speeltuinverenigingen en jongeren met een verstandelijke beperking bij elkaar: voor een stage of begeleid vrijwilligerswerk in de speeltuin.
 "In 2007 werd met steun van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) begonnen bij tien speeltuinen. Zij dienen als voorbeeld voor anderen. In 2010 wordt het project verder uitgebreid, wederom met steun van de NSGK voor het gehandicapte kind, Skanfonds, Rabofoundation en ZonMW."
Op de website staan de deelnemende speeltuinen vermeld.
www.aandeslagindespeeltuin.nl
 
top

Dagbesteding EMB

Kluwen dagbesteding EMB
Kluwen dagbesteding in Gouderak (Zuid Holland) is gericht op activerende dagbesteding voor EMB vanaf 18 jaar. Deze dagbesteding is opgezet door een kleinschalige zorgorganisatie. Het aanbod aan activiteiten is gerelateerd aan het aanbod van een Kinderdagcentrum (KDC).
Het aanbod:
-individueel opgesteld activiteitenprogramma
-activiteiten worden naar wens/vraag uitgekozen
-fysieke activiteiten: zwemmen, gymnastiek, wandelen, speeltuin, uitstapjes naar bijv. kinderboerderij, markt
-zintuigprikkelende activiteiten: snoezelen, muziektherapie en koken en bakken
-groepsgrootte van 8 cliënten
-veel individuele aandacht en begeleiding: 4 activiteitenbegeleiders aanwezig
Voor wie:
-iedereen vanaf 18 jaar
-onder de 18 jaar heb je een indicatie voor "langdurige zorg" nodig
www.kluwen.info

top