Kinderfeestjes

tips

Zelf organiseren

Knutselen: Ervaar het maar met ... knutselen
Als je zelf een kinderfeestje organiseert voor kinderen met een (meervoudige complexe) beperking kun je bijv. samen gaan knutselen. Knutseltips hiervoor kun je halen uit het boek "Ervaar het maar met… knutselen". Hierin wordt uitgelegd hoe je met je kind met een verstandelijke beperking of een ernstige meervoudige beperking toch kunt knutselen. Het is “een kleurrijk en creatief knutselboek met als uitgangspunt dat iedereen kan knutselen hoe beperkt men ook is. Het boek is ingedeeld in thema’s en laat zien hoe je met eenvoudige materialen in hele kleine stapjes een ieder op zijn niveau kan laten genieten van het knutselen.”
-Titel boek: Ervaar het maar met ... knutselen
-Schrijver: Thyra Koeleman
-ISBN 90-809449-1-2
www.ervaarhetmaar.nl

Kidsfeestje
Voor traktatie ideeŽn, knutselideeŽn en meegeef kinderpresentjes.
www.kidsfeestje.nl/

Schminken en verkleden
In dit schmink- en verkleedboek staan meer dan 60 eenvoudige schmink en verkleedideeŽn voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Bijna alles is zonder naaimachine te maken; er wordt veel gebruik gemaakt van textiellijm. "Maak handig gebruik van T-shirts, lappen stof, bandjes en leuke accessoires en maak het af met een vrolijk geschminkt gezicht! Kinderen kunnen zelf kiezen uit meer dan 60 verschillende personages: van klassiekers als piraat, boef en prinses tot originele nieuwe figuren als hippie, voetbalsupporter, moerasmonster, gothic en geisha. Alle ideeŽn worden stapsgewijs uitgewerkt. Een leuk boek, ook voor wat minder handige ouders!"
-Titel: Schminken en verkleden
-Schrijver: Geny Soeteman
-ISBN 9044315374

top

Activiteiten inhuren

Themafeestjes: Feest op wielen
Stichting Feest op Wielen organiseert kinderfeestjes en activiteiten voor (meervoudig complex) beperkte kinderen. Thema's kinderfeestjes; theater, knutselen, koken en verkleden.
www.feestopwielen.nl

Themafeestjes: Wir-War spel en muziek
Wir-War spel en muziek is in te huren voor kinderfeestjes voor kinderen van 4 t/m 8 jaar met of zonder beperking. "Het feest begint met een ‘bijzonder’ verhaal over prinsessen, piraten of de onderwaterwereld. Met behulp van muziek en spel worden de kinderen meegenomen in de fantasiewereld van dat verhaal. Er worden dansen en spelletjes op verschillende muziekstijlen gedaan, waarbij de kinderen kennis maken met verschillende soorten instrumenten (viool, trekzak, djembee, rainmaker etc.) De kinderen mogen deze zelf ook allemaal proberen."
Regio: Doetinchem
www.wirwarmuziek.nl

Snoezelen
: De snoezelbus komt bij u thuis
Stichting de Snoezelbus beheert een stadsbus welke is omgebouwd tot een volwaardige snoezelruimte. U hoeft daar dus niet voor te reizen, want de Snoezelbus parkeert gewoon voor uw huis. Geen stress van een reis, gewoon de voordeur uit en de bus in.
Zowel particulieren als instellingen kunnen de bus reserveren voor een uur, dagdeel of dag.
www.stichtingdesnoezelbus.nl

Theater: Knoert en Knuf
Knoert en Knuf zijn belevingsclowns, die optreden voor o.a. kinderen/volwassenen met een (ernstige) meervoudige beperking. Zij treden niet alleen op bij kinderdagcentra maar ook bij u thuis (bijv. voor een kinderfeestje). “We proberen zoveel mogelijk in te spelen op de zintuiglijke waarnemingen van de individuele persoon. Op deze manier prikkelen we hen om wat van zichzelf te laten zien en vooral zichzelf te zijn. Ons spel kenmerkt zich door intimiteit en rust.”
www.knoertenknuf.nl

Theater: Clown Sjuul
Clown Sjuul is een belevingsclown en treedt o.a. op bij kinderdagcentra en kinderfeesten.
Zij werkt bij KDC Stijntje Buys in Nijmegen als begeleidster met kinderen met een meervoudige beperking. Haar doelstelling is zintuigen prikkelen, persoonlijke aandacht etc. “Plotselinge reacties, kleine of grote emoties, en toevallige omstandigheden bepalen mijn spel. Dit ondersteun ik met subtiele attributen en muzikaal ondersteund door mijn zang, accordeon, klarinet of saxofoon.”
Tel: 0481 - 372 360
www.clownsjuul.nl

Theater: Dot clownerie
"Clown Dot zoekt middels haar spel interactie met haar doelgroep. Zij biedt een bijzonder bezoek aan voor haar plubliek waarbij zintuigen op een speelse wijze worden geprikkeld. Door middel van haar improvisatie talent realiseert Dot op verbale, maar vooral op non-verbale wijze, een belevingswereld welke als zeer bijzonder zal worden ervaren door haar plubliek. Clown Dot speelt graag een op een voor kinderen, mensen met een verstandelijke handcap en psychogeriatische ouderen. Ze voelt zich ook prima thuis op een afdeling van een zorgcentrum, instelling of kinderdagverblijf. Clown Dot is veelzijdig en kan uitgenodigd worden voor een zintuigvoorstelling, balonnen- act, schmink-act of voor een optreden met de accordeon."
DOT Clownerie | Nancy Lamers  | tel: 06-27422053
Regio: Nijmegen
Email: DOT.clownerie@xmsnet.nl

top

Cadeautjes en/of uitdeel cadeautjes

Ballonhoezen
Er zijn ballonhoezen met en zonder knopen en ballonhoezen in zwart wit. De ballonhoezen met knopen zijn makkelijk vast te pakken voor kinderen met een beperking. "Stop een ballon door het knoopsgat, en blaas hem op. Een mooie bal ontstaat, die met een kleine aanraking al in beweging komt. Vul de ballon ook eens met een beetje rijst, voor een leuk effect. Je kunt de bal ook ophangen, door een touwtje of elastiek aan de ballon te knopen. Diameter van de ballonhoes in opgeblazen stand: ongeveer 15 cm."
www.doekjesvoorkids.nl

Labeldoekjes
Labeldoekjes voor kinderen om mee te spelen en te voelen.
www.doekjesvoorkids.nl

Hoesjes voor multopmapje
Op veel kinderdagcentra en scholen binnen het speciaal onderwijs worden kleine multomapjes gebruikt om dagelijks een stukje in te schrijven, zowel door ouders als door begeleidsters en juffen. Deze mapjes zijn vaak in een saaie effen kleur te verkrijgen. Daarom verkoopt Doekjes nu hoesjes die je heel simpel om de mapjes heen kunt schuiven! Geen saaie mapjes meer, maar een mapje in de favoriete kleuren van het kind!
www.doekjesvoorkids.nl

Massage bal
Deze massage bal is voorzien van massagenoppen en is speciaal ontworpen om de tastzin te stimuleren. Het helpt de concentratie op te bouwen en heeft een kalmerende werking op de emoties. Deze lichte Massage Bal is uitermate geschikt voor allerlei trap-, vang- en grijpoefeningen, maar ook om lekker over het lichaam te laten rollen. Dus ideaal om mee te snoezelen. Deze Massage Bal (9 cm) is ook verkrijgbaar in andere afmetingen.
www.hetknuffelkontje.nl

Zintuigen-zakjes
In deze zakjes zitten verschillende artikelen om de zintuigen te stimuleren, met name de zintuigen "voelen, zien en horen". Er zijn verschillende zakjes verkrijgbaar, elk zakje wisselt van samenstelling (zie foto). Binnenkort zullen er ook zintuigen-zakjes in verschillende thema's verkrijgbaar zijn, zoals een zakje met voelzakjes, en zakjes met artikelen die de mond-motoriek stimuleren. De artikelen uit de zintuigen-zakjes moeten onder toezicht gebruikt worden, sommige artikelen bevatten kleine onderdelen.
www.doekjesvoorkids.nl

top

Prentenboeken

Het feest van Nijntje
Nijntje is jarig. Ze geeft een feestje voor haar vrienden. Opa en oma komen 's avonds eten en brengen een cadeau mee voor nijntje.
Titel: Het feest van Nijntje
Schrijver: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis Publishing
Jaar van uitgave: 1996
ISBN: 9073991145
Leeftijd: vanaf 2 jaar

Bobbi is jarig
Prentenboek over beer Bobbi die jarig is. "Bobbi is vandaag vroeg wakker. Hij is nog nooit zo blij geweest. Bobbi springt meteen zijn bed uit. Vandaag is mijn verjaardagsfeest!''
Titel: Bobbi is jarig
Schrijver: Ingeborg Bijlsma
Uitgeverij: Kluitman
Jaar van uitgave: 2002
ISBN: 9020684027
Leeftijd: vanaf 3 jaar

top