Wie zijn wij?


De website “Kind met handicap” is een initiatief van Corrie Beks.
Corrie is moeder van dochter Sophie (2001). Sophie heeft een meervoudige beperking.


Waarom deze website?

Als ouder van een kind met een (meervoudige) beperking loop je regelmatig tegen dingen aan waar je als ouder van een kind zonder beperking niet mee te maken krijgt.
Je kunt dus niet met al je vragen even naar de buurvrouw of een vriendin om te vragen hoe zij dat heeft aangepakt met haar kind. En aangezien je kind naar speciaal onderwijs gaat of naar een kinderdagcentrum wordt het met een busje opgehaald. Daardoor heb je verder nauwelijks contact met andere ouders met een kind met een (meervoudige) beperking.
Maar hoe vindt je dan toch de informatie waar je naar op zoek bent. Soms vind je het na uren googelen, via een forum en …. soms helemaal niet.
Daarom hebben we deze website opgezet voor ouders van kinderen met een (meervoudige) beperking. Op de website proberen we zoveel mogelijk informatie en nuttige tips te verzamelen en de informatie te delen met andere ouders. Zodat niet alle ouders steeds opnieuw het wiel moeten uitvinden.

Heeft u ook een tip voor andere ouders dan zouden we die graag op onze website vermelden. Mail uw tip naar info@kindmethandicap.nl.2019

Fotoboek "Pracht Kracht"
Ida van Boekel heeft een fotoboek gemaakt van 22 moeders met hun kind met een meervoudige beperking, die allemaal ook nog slecht zien.
Sophie en ik (Corrie) staan ook in dat fotoboek. Het zijn een prachtige foto's geworden. Hiernaast staan Sophie en ik op de zwartwit foto vereeuwigd.
Ida (Koninklijke Visio Nijmegen) kwam bij ons thuis en gaf Sophie speltherapie. Ze vroeg op een gegeven moment of wij mee wilden doen aan een fotosessie. Dat vonden wij een heel leuk idee. We hebben met veel plezier geposeerd. En toen uiteindelijk de foto's werden gepubliceerd in een boek waren we helemaal blij en verrast. Het is zo leuk om de foto zo groot in een boek te zien staan. 
Volgens Ida van Boekel staan de 22 moeders in het boek symbool voor alle moeders van een kind met een meervoudige beperking. “Door mijn werk kom ik deze kinderen met hun moeders tegen en mag ik een stukje in hun leven meelopen. Ik zie hen in eerste plaats onvoorwaardelijk van hun kind houden en tegelijkertijd zie ik ze vechten voor het welbevinden van hun zoon of dochter. Op zo’n moment voel ik die enorme kracht van deze moeders.”
-Titel: Pracht Kracht
-Ondertitel: Ode aan alle krachtige moeders
-SChrijver/fotograaf: Ida van Boekel
-Gedichten: Anke Fonteyn-Vinke
-Uitgeverij: Boeja
-Jaar van uitgave: 2019
-EAN: 9789090315287


2013

Artikel over Kindmethandicap in het Bosk-Magazine
De Bosk heeft in hun Magazine van december 2013 een artikel geschreven over Kindmethandicap. De tekst is geschreven door Ineke Hurkmans en de foto's zijn gemaakt door Robert van Aspert.
"Het digitale schoolplein voor ouders van ernstig beperkte kinderen. Zeg wist jij dat je ... en dat je daar ...?
Een digitaal schoolplein voor ouders van meervoudig gehandicapte kinderen was vijftien jaar geleden nog een brug te ver. Nu weten vele ouders het digitale schoolplein van twee ondernemende moeders te vinden. Met de website www. kindmethandicap.nl hebben Corrie Beks en Brigit Stratmann* een gat in de markt gedicht. Niet dat ze er geld mee verdienen maar er is wel een grote behoefte aan een plek waar de ouders van deze specifieke groep kinderen elkaar kunnen ‘treffen’."
Lees hier het volledige artikel.
-Titel: Het digitale schoolplein voor ouders van ernstig beperkte kinderen
-Auteur: Ineke Hurkmans
-Fotograaf: Robert van Aspert
-Datum: december 2013
-Artikel gepubliceerd in: Bosk-Magazine december 2013

*Van 2009 tot 2015 hebben Corrie Beks en Brigit Stratmann de website samen beheerd. Sinds 2015 beheert Corrie de website.


Enekele reacties van bezoekers van onze website vanaf 2009

- Super site.  Echt helemaal hoe het is opgezet. Met door-links naar andere site, heel simpel maar daardoor goed. Ga zo door. Ik ben fan van jullie.

-Tijdens een superweek in Villa Pardoes heb ik jullie naam en site adres gekregen. Wat een geweldige goede site!!

-Wat een leuke website, super! Dat hebben jullie dat goed voor elkaar. Zullen heel wat ouders blij mee zijn. Zal jullie zeker mailen als ik wat tips heb.

-Leuk jullie site, ben al even aan het neuzen geweest. Zat leesvoer in ieder geval zeg! En de lay-out ziet er lekker "pakkend" uit.

-Ik wilde jullie even feliciteren met jullie website. Wat hebben jullie al veel informatie erop staan. Ik zal mijn vriendenkring op de hoogte stellen van deze website.

-Wat een ontzettend leuk en goed idee. Ik vind het een fleurige, gezellige maar ook serieuze site. Ik hoop dat veel mensen er wat aan hebben en dat jullie een positieve input krijgen. Uiteraard zal ik ouders verwijzen naar de site.

-Wat een mooie website hebben jullie!! Zeer overzichtelijk, kleurrijk en erg goed leesbaar.

-Heel mooi en goed!! Ik kan je gelijk bedanken, want zonder een bezoekje aan je site had ik niet geweten dat de Shamajo naar Rosmalen komt.

-Wat een prachtig initiatief. Wat ziet het er goed vindbaar uit! Jullie zijn voor mij vrijwilligers die in het zonnetje gezet mogen worden.

-Wat een leuk initiatief! Ik vind het een mooie en overzichtelijke site en heb al wat interessante dingen gezien. Goed idee om de flyers mee te geven in de contactschriften! Heel veel succes, ik zet de link in mijn favorieten,

-Wat een leuke website hebben jullie. Het ziet er fantastische uit, ook heel gebruiksvriendelijk.

-Vind het een vrolijk ogende site, met veel nuttige kennis en ervaring, en zr de moeite
waard !!!

-Wat een leuke site! Ik ben werkzaam op de vroegbehandeling speelzaal te Haarlem. De speelzaal ontvangt kinderen van 0 tot 4 jaar die een enkelvoudige of meervoudinge ontwikkelingsachterstand hebben. Deze site ga ik zeker onder de aandacht brengen bij ouders die een kind op de speelzaal hebben.

-Wat een geweldige site is dit intussen geworden zeg!! poeh, wel heel compleet hoor. Bedankt hiervoor !

-Wat leuk dat je mijn site gevonden hebt en bij je tips hebt gezet. Ben ik echt heel blij mee.

-Erg leuke site. Ik ga deze site ook zeker doorgeven aan de ouders op mijn werk. Ik werk namelijk naast dit bedrijfje bijna fulltime als ergotherapeut grotendeels juist bij kinderen met een (ernstige) meervoudige beperking. Hun ouders zullen zeker geinteresseerd zijn in deze website. Leuk initiatief.

-Wat een mooie en goede website hebben jullie. Vooral ook de verhalen!